woensdag 30 juni 2010

Northern Highland

De route van 30 juni, Hiles Boulder, WI - Junction, WI, 102 km

Ja, het was koud vannacht, en het was ook nog koud toen we vanochtend opstonden, al had het zeker niet gevroren. Goed-ingepakt gingen we op weg en al spoedig maakte de zon er weer een heel aangename dag van. Het landschap in Wisconsin is mooi, heel mooi, misschien wel het mooiste wat we tot nu toe in de VS hebben gezien.  De zogenaamde Northern Highland is niet spectaculair, eerder een afwisseling van bossen en meertjes, waar doorheen onze route zich licht-golvend en kronkelend een weg baant.

 
De wegen zijn rustig. Zo volgden we vanochtend lange tijd een military road, een weg aangelegd in de Amerikaanse burgeroorlog om een fort te bevoorraden. We hadden deze weg bijna helemaal voor ons alleen, genietend van het uitzicht op bomen en meertjes. ’s Avonds kwamen we ontspannen aan in Boulder Junction. Ook voor morgen verwacht men een zeer koude ochtend en we besloten dan ook in motel Boulder bear motor lodge te overnachten, met in de lounge, jawel, een echte opgezette beer.

De laatste dagen valt onze tocht samen met die van een Amerikaans echtpaar, Jim en Diana Devisser – voorouders uit Nieuwkoop. Natuurlijk reizen we niet samen maar we komen hen steeds tegen tijdens de lunch, wanneer we inkopen doen of op de camping.

Ook hun weg voert naar de oostkust, maar zij stoppen in Seattle, terwijl wij iets noordelijker naar Anacortes gaan.

1 opmerking:

  1. Weer een prachtig verslag . En veel opmerkingen over de wegbermfauna. Jullie kennen dus veel planten, merk ik. Het Am. echtpaar heet dus Devisser. De moeder van Nellie heette ook Visser, dus wie weet .....Het fietsen door zo`n golvend en mooi landschap en dan ook nog zo rustig, moet toch een genot zijn. Dat julliue zo vroeg op staan is heel goed Je moet de afstand toch vooral in de voormiddag afleggen. Het fourageren kost altijd nogal wat tijd. En de maaltijden en koffiepauzes ook. We genieten van julle verslagen. Tot horens.

    BeantwoordenVerwijderen