zondag 15 augustus 2010

De Skagit rivier

De route van 15 augustus, New Halem, WA - Sedro Woolley, WA, 107 km

Net als gistermiddag hebben vandaag voornamelijk langs de rivier de Skagit gefietst. Zij het dat het nu de vrijwel volledig vlakke benedenloop betrof.

 

Deze rivier ontspringt in het North Cascade gebergte. Al in de jaren 30 van de vorige eeuw werden er in deze rivier door de stad Seattle twee stuwdammen met waterkrachtcentrales gebouwd voor de opwekking van elektriciteit.



Deze dammen hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de groei van de stad. Tot op de dag van vandaag wordt Seattle via deze centrales van elektriciteit voorzien.

Het benedenstroomse deel van de Skagit bestaat uit een bosrijke omgeving.

De bossen in dit deel van Washington doen een beetje tropisch aan.

Het weer staat hier namelijk onder invloed van de Grote Oceaan, waardoor het er een stuk vochtiger en warmer is dan het oostelijke deel van de staat. De bomen zijn erg groot, waarbij het zowel om naaldbomen gaat, zoals de witte cedar (zeg maar onze conifeer) als om loofbomen, zoals de suiker esdoorn. Verder er sprake van een zeer weelderige ondergroei. Af en toe namen we ook de tijd om eens achterom te kijken naar de het gebergte waar we de afgelopen dagen doorheen gefietst hebben.

Daarbij hadden we tevens zicht op de immense vulkaan Mount Baker (ruim 3500m).

Uiteindelijk kwamen na circa 100 km aan in het plaatsje Sedro Woolley, waar we op een RV-park (kampeer terrein voor recreation vehicles, zeg maar campers) kamperen aan de oever van Skagit.

3 opmerkingen:

  1. Nou, die laatste loodjes lijken niet zo zwaar. Gelukkig maar. Veel succes en plezier nog. De foto's zijn prachtig. Geniet ervan.
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weer bedankt voor de prachtige foto`s. En voor de begeleidende tekst .Jullie maken er veel werk van. Het fietsen gaat jullie blijkbaar steeds beter af. 5 passen in 5 dagen met een groot hoogteverschil èn een grote afstand afleggen is een hele prestatie. Nu zijn jullie in Sedro-Wooley , dat staat op onze kaart , net als die rivier waar jullie langs fietsten. Nog maar 1 dag rijden , denk ik , dan zijn jullie in Anacortes , het eiddoel. Wat is alles toch voorspoedig gegaan ! Als jullie dit lezen, zijn jullie er al verwacht ik. Daarna nog een aantal dagen om de omgeving of steden te verkennen en dan terug naar huis. Voor ons hier is het omgevlogen , voor jllie wat minder snel, denk ik vanwege de meestal grote inspanning die je moest leveren. O)ok van die laatste relax-dagen zullen we wel verslag ontvangen , hopen we. Intussen is hier het gezin van Miriam weer thuis en ook Josine. Tot volgende keer. Pa Bo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind dit werkelijk onvoorstelbaar, wat jij Han presteert, hoe je terug gekomen bent. Petje af.

    BeantwoordenVerwijderen