woensdag 18 augustus 2010

Hiken

Het weer viel een beetje tegen vanmorgen want het was erg mistig maar dat nam niet weg dat we, zoals dat gisteren was afgesproken, gingen hiken (lopen)

naar de hoogste top van Orcas-eiland, Mount Constitution (ruim 2400 voet), gelegen in het Moran State Park. Dit park is in de jaren ’30 in het kader van het werkloosheidsprogramma van Roosevelt toegankelijk gemaakt voor het publiek. Hiken is toch wat anders dan biken maar we vinden het ook leuk! Het was een erg mooi wandelpad naar boven en op de top stond een uitkijktoren. Helaas was het nog steeds erg mistig.

Bij helder weer hadden we een voortreffelijk uitzicht gehad op Mount Baker, Mount Rainier (bij Seattle), op de Cascades en nog veel meer (!) Naar beneden hebben we een ander pad gekozen en we hebben ons verbaasd over de enorm grote ceders en hemlocks.



Eenmaal beneden bij de weg hebben een hotdog kunnen kopen want we hadden geen eten bij ons. Maar in de namiddag gingen Robert en Hans met de fiets nog helemaal naar het plaatsje Eastsound, op zeeniveau, waar ze naar een supermarkt en naar de bieb gingen (om de weblog op internet te zetten, de kaarten te versturen en informatie in te winnen voor de komende dagen). En Han verbleef heerlijk met het e-book met NRC en, voor het eerst deze fietstocht, met de MP3 speler, tezamen met een vuurtje. Inmiddels was ook de mist weer opgetrokken en de zon scheen weer even vrolijk als de voorbije dagen maar het was wel wat kouder. Het is wel een beetje vervelend, voor Robert en Hans, dat er op deze primitieve campground geen douche was want door weer helemaal naar boven te fietsen raak je toch wel bezweet! Net zoals gisteren hebben weer het nu ook weer ’s avonds van een zelfgemaakte maaltijd en het kampvuur genoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten