dinsdag 17 augustus 2010

Orcas

De route van 17 augustus, Anacortes, WA - East Sound, WA, 29 km

We komen nog even terug op gisteren, het bereiken van ons eindpunt Anacortes. We zijn heel blij dat we onze tocht hebben kunnen volbrengen zonder grote fysieke of mechanische problemen. Natuurlijk hebben we onze aankomst gevierd met een glas champagne en een heerlijke maaltijd in een restaurant: heilbot.


We hebben ons doel bereikt en we hebben nog ruim een week voor ons vliegtuig naar Nederland vertrekt. Wat nu? Anacortes is een havenplaatsje met een regelmatige veerdienst op (onder andere) de San Juan eilanden, een archipel bestaande uit enkele honderden eilanden. Op advies van de vrouw die onze finish-foto maakte (‘het meest avontuurlijke eiland’) besloten we naar Orcas te gaan, ruim een uur varen van Anacortes. Het was een prachtige zonnige boottocht tussen de verschillende eilanden en eilandjes.

Aangekomen op Orcas reden we dertig kilometer naar een natuurcamping. Dat viel nog niet mee, zelfs niet nu we 7200 kilometer in de benen hebben. De hellingen op het eiland zijn erg stijl. Op de camping maakten we ons traditionele kampvuur en kookten we een lekkere maaltijd.

1 opmerking:

  1. Congratulations on completing your trip - and early too! It was fun to 'travel' beside you through your blog. Have a good week off in Washington!

    BeantwoordenVerwijderen