vrijdag 20 augustus 2010

Olympia

De route van 20 augustus, , Port Townsend, WA - Poulsbo, WA, 49 km

De keuze van onze route langs Port Townsend had onder andere als achtergrond dat we graag het Olympia National Park wilden bezoeken. We wilden daar een auto huren of met het openbaar vervoer naar dit gematigde regenwoud reizen. Tot onze grote verrassing bleek het ons niet mogelijk in Port Townsend een auto te huren. Een tocht met het openbaar vervoer zou bijna een hele dag kosten – enkele reis wel te verstaan. We besloten daarom gewoon, meer geleidelijk onze weg naar Seattle voort te zetten.


De dag begon opnieuw bewolkt en fris, maar in de loop van de middag liet de zon zich weer zien. Onze tocht voerde vandaag over de reeks van eilanden en schiereilanden die de kustzone ten westen van Seattle kenmerken. In veel gevallen zijn die verbonden door bruggen,

maar soms maken we ook gebruik van veerponten. We bereikten in de middag een prachtige natuurcamping, het Kitsap memorial state park, nabij het plaatsje Poulsen, met uitzicht over een baai van de Pacific met op de achtergrond het gebergte van Olympia.

4 opmerkingen:

  1. Die Olympic Mountains houden jullie dan maar tegoed voor een ander keer. Wat te denken van een reis langs de westkust, van Alaska tot in Mexico bijvoorbeeld...?! Dan wil ik wel mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo bikkels,

    Gefeliciteerd dat deze monstertocht erop zit. Lijkt me een merkwaardig gevoel om na 7000 kilometer weer "gewoon" aan zee te staan. De omgeving waar jullie nu zitten is fantastisch, geniet er van. Mocht je een dagje over hebben, ga dan naar Mount Rainier NP. Dat is echt het spectactelstuk hier. Maar je kunt dat natuurlijk ook voor een volgende keer bewaren (wij hebben een toch in planning naar Bella Coola en vandaar kun je natuurlijk naar Alaska.

    Groet,

    Aaldrik & Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  3. HALLO MANNEN , zijn jullie er nog ? Overmorgen is het al vrijdag , de dag van de terugreis . Hebben jullie alles daarvoor kunnen regelen , want dat is altijd spannend . Ik spreek uit ervaring. Hopelijk hebben jullie nog van de regio 0f de stad kunnen genieten , nadat de terugreis geregeld was. Wij verwachten geen verslag meer in deze omstandigheden. Ik heb nog wel een tip voor een fietstocht in de toekomst :Naar Santiago in Spanje .Vanuit Nederland. Een heel mooie route. En dan kunnen de partn ers ook mee. In 3 weken is het te doen , dus ook niet lang van huis . Het is zo`n 2300 km. Dus wie weet !Behouden thuiskomst zaterdag en heel hartelijk welkom in Nederland . Pa Bo.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. GOEDE THUISREIS EN WELKOM IN NEDERLAND.!

    Thea-Jan Drissen

    BeantwoordenVerwijderen