zaterdag 21 augustus 2010

De laatste etappe

De route van 21 augustus, Poulsbo, WA - Seattle, WA, 58 km

Met weemoed constateerden we dat we vandaag onze laatste fietsdag beleefden. We bereikten vandaag Seattle, waar over een kleine week ons vliegtuig vertrekt. We gaan nu onze fietsen inpakken voor verzending. en enkele uitstapjes. De tocht vanaf Kitsap memorial state park voerde ons langs drukke wegen,

gelukkig wel steeds met een goede shoulder. Seattle is gelegen aan een brede baai, de Puget Sound, die je met een veerpont kunt oversteken naar het hartje van de stad. Dat is echt dè manier om de stad binnen te komen. Vanaf de pont hadden we een prachtig uitzicht op de steeds groeiende wolkenkrabbers van de stad, een majestueus gezicht.



Vanaf het veer reden we in een rustig tempo naar een motel in de omgeving van het vliegveld, zo’n twintig kilometer ten zuiden van het centrum. De brede straten waren heerlijk rustig, maar als uitsmijter kwam er nog wel de steilste helling van onze vakantie: 16%.

Onderweg reden we langs het Boeingvliegveld, de plek waar Boeing oorspronkelijk begon. Daar passeerden we het vliegtuigmuseum waar onder andere de Concorde pronkte.

We vonden onderdak in een motel niet ver van het vliegveld.

1 opmerking:

  1. Hé mannen, jongens-avonturiers,
    wat een variatie op jullie weg. Voeten op de trappers, op het dek van een veerpont, op het autopedaal, op het wandelpad. En nu....EIND GOED AL GOED, met de voeten op de vliegtuigtrap om uiteindelijk voet te zetten op vaderlandse bodem. Welkom, van harte. Tot ziens!!! Ma Bo.

    BeantwoordenVerwijderen