zaterdag 26 juni 2010

The Badger

De route van 26 juni, Ludington, MI - Manitowoc, WI, 25 km (en 100 km met de Badger)

Vandaag namen we afscheid van de Grote Meren met een prachtige overtocht met een stoomschip. Tegelijkertijd passeerden we voor het eerst een tijdzone, het tijdsv3erschil met Europa is nu zeven uur. We zijn langs vier van de vijf Grote Meren gereden. Zoals we eerder al schreven was het begin en het midden van dit traject erg vlak en in Canada waren de wegen heel erg recht en hadden we veel last van tegenwind. De laatste dagen genoten we weer van een veel afwisselender landschap. Zo zie je maar weer, de ene keer kijken we uit naar vlakke wegen en de andere keer zien we vol verwachting uit naar heuvelachtig terrein… We hebben stevig doorgefietst op dit traject: zo’n 110 km gemiddeld per dag! De afsluiting was waardig. We maakten een prachtige tocht over Lake Michigan van Ludington naar Manitowoc (ca. 100 kilometer)
met een klassiek stoomschip, gebouwd in 1953. Het schip heet The Badger, de das.

Badger is ook de nickname van de staat Wisconsin, waar we nu zijn beland. Tijdens de overtocht konden we meegenieten van animator die een meelevend publiek vergastte op binngogetallen en flauwe grappen.

Na een kort bezoek aan de stad Manitowoc belandden we op een compleet lege “camping”, in feite het plaatselijke veemarktterrein.

Leeg maar niet verlaten. In een van de veemarkthallen werd een groot feest gevierd door honderden, vooral Aziatische mensen, mannen en vrouwen op hun paasbest uitgedost.

3 opmerkingen:

  1. Weer een geweldige reportage. Heerlijk om dat te volgen. Over de Amish heb ik al dilwijls iets gelezen. Die film heb ik niet gezien. Wij zien trouwens niet veel films, ondanks dat we "met pensioen " zijn. Dus jullie zijn het meer overgevaren , ipv er omheen. Dat lijkt mij heel verstandig , van hieruit gezien. Wat had ik graag ook zo`n tocht willen maken toen ik nog jong was. Maar toen bestond dat idee nog niet. Bovendien zou het voor mij te kostbaar zijn geweest, in die tijd. Nu zou het wel kunnen, maar kan het physiek niet meer (82 jaar) Goed dat jullie er aan zijn begonnen ipv uit te stellen tot later. We zijn benieuwd naar jullie volgende belevenissen. Pa Bo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Glad to hear you made it across on the Badger - was good to meet you in Ludington! I'll be following your travels (via Google translate so I can understand!) and look forward to hearing more!

    Heidi VanderKwaak (www.pedalpoweredfamily.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nog mensen van that70's show tegengekomen?

    BeantwoordenVerwijderen