zondag 27 juni 2010

Mobile home

De route van 27 juni, Manitowac, WI -  De Pere, WI, 84 km

Vandaag leerden we dat de Amerikanen een heel eigen visie hebben op het fenomeen mobile home. Net op weg, zondagochtend om 8 uur, werden we aangehouden door een sheriff. ‘I’m going to give you a ticket for driving too fast’. Geintje. We moesten plaats maken omdat er een bungalow aankwam: een gigantisch huis op een vrachtwagen.


Na een relaxte tocht, 80 kilometer en, jawel, wind mee, kwamen we aan op een camping. Tegen de avond werden we aangesproken door een man met de vraag of we al hadden gegeten: ‘I know what you guys are longing for: chicken and beer’. Dat had hij nog niet zo verkeerd begrepen want op de camping verkochten ze geen van beide. Doug nam ons mee in zijn pick-up truck naar een uitstekend restaurant, waar je voor vijf dollar heerlijk kip kon eten.


Doug bleek een gepensioneerd inspecteur die de VS rondtrekt in zijn caravan, met een grote interesse te hebben in natuur, geologie en geschiedenis. We voerden een interessante discussie met hem over de Amerikaanse economie en gezondheidszorg. Hij gaf ons bovendien allerlei tips voor de rest van de tocht. Interessant: hij verklaarde ons voor gek dat we van oost naar west reisden en niet andersom, omdat we dan meer wind mee zouden hebben. Nu ja, dat zullen we dan maar afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten