maandag 28 juni 2010

Vrijheid

De route van 28 juni, De Pere, WI -  Bowler, WI, 133 km

Tegenwoordig staan we een half uur eerder op dan voor de wisseling van de tijdszone, datt betekent dus om half zes. We hebben vanmorgen rond 6 uur ontbeten: instant havermout, aangelengd met heet water, en aangevuld met muesli.


Dat smaakte erg goed! Op andere dagen eten ook wel ‘gewoon’ brood, yoghurt of hütekäse als ontbijt. Rond 7 uur vertrokken we. Er zijn in de VS veel dorpsnamen met Free erin zoals Free Soil. Vandaag passeerden we Freedom.


Dat zegt natuurlijk iets over het idee waarmee mensen naar de VS kwamen. Tijdens onze tocht genieten ook wij van de vrijheid die we hier vinden en van de ruimte die ons geboden wordt om ons plan uit te voeren.
Het was vandaag een mooie tocht, weliswaar erg lang en gedeeltelijk ook met tegenwind maar we hebben ervan genoten. Bijvoorbeeld de Mountain – Bay State Recreation Trail, een voormalige spoorlijn door een fraaie natuur.


Onderweg hebben we koffie gedronken met een flinke koek bij een benzinestation. Wat ons opvalt, is dat de koffie steeds veel te slap is, maar je krijgt wel altijd refills, de beker opnieuw gevuld. Lunchtijd doen we in veel gevallen zelf door een mooi plekje uit te zoeken waar we koffie gaan zetten en het gekochte brood gaan opeten. Ons beleg bestaat uit jam, pindakaas en kaas en we drinken ook nog ½ galon (1.89 liter) melk. De koffietijd drukken we uit in de afstand van zo’n 30 – 40 km, de lunchtijd is de afstand tussen 60 – 75 km, waardoor we gemakkelijk rond de 100 kilometer per dag kunnen rijden. Vandaag verkeken we ons nogal op de afstand en we haalden een totaal van 135 kilometer. Maar we hebben lekker gefietst!
Over het algemeen kopen we ons avondeten in het laatste dorp op weg naar de camping. Zo ook vandaag. Aangekomen op de camping smaakt het eten prima en ook een douche doet ons goed. We besluiten de avond met koffie en meestal een biertje, gezeten aan de altijd aawezige picnic tafel. Een kampvuurtje maakt het gevoel van vrijheid compleet.

3 opmerkingen:

  1. .... en dan de nacht .... in een klein tentje .... op een dun (hard) matje... naast je snurkende fietsmaten... Of merken jullie daar helemaal niets meer van omdat jullie na al die inspanningen overdag in een heerlijke diepe slaap vallen.... Ik hoop van harte dat het laatste het geval is.... (of staan jullie dáárom zo vroeg op, omdat het niet meer uit te houden is... grapje...).

    Blijf vooral genieten!

    Veel liefs, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Slappe koffie voor Robert? Arme Han en Hans!

    Groetjes, Vera, Thomas, Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik herken de koffie-ervaring in de USA: bij koffie twijfel je of het misschien thee is en bij thee of het misschien toch koffie is... strax genieten jullie weer van de overheerlijke koffie hier.
    Verder klinkt het allemaal super, jullie ervaringen en ook gewoon: het fietsen .
    We volgen jullie belevenissen dagelijks met veel plezier.
    Veel groeten van Desiree, ook namens Stef

    BeantwoordenVerwijderen