vrijdag 25 juni 2010

Lake Michigan

De route van 25 juni, Luther, MI - Ludington, MI, 87 km

We bereikten vandaag het vierde van de vijf Amerikaanse grote meren: lake Michigan.


Vanochtend vertrokken we van een echte natuurcamping, alleen koud water uit de pomp, maar wel een prachtige ligging in de bossen. De tocht naar lake Michigan was afwisselend, door een omgeving van bossen en kleine boerderijen. Onderweg troffen we maar weinig winkels, en voor de lunch moesten we voor het eerst onze noodvoorraad havermout aanspreken. In Ludington, onze eindbestemming voor vandaag, waren de zaken beter geregeld en we genoten een heerlijk diner bij de plaatselijke minibrouwerij (zelf-gebrouwen bier van het vat!).

Morgen gaan we op de boot om het meer over te steken. Dat hing er nog even om.


We hadden twee opties: noordom het meer of het veer nemen. We twijfelden lang, maar toen duidelijk werd dat de noordelijke route grotendeels langs een van de grote highways voerde, besloten we toch de veerboot maar te nemen. De consequenties van onze keuze worden duidelijk in de volgende weblogs.

2 opmerkingen:

  1. Hey, mooi dat verhaal over the Amish, doet me weer denken aan de film "The Witness", mooie film met mooie muziek!!!
    Suc6 en we genieten nog steeds van jullie avonturen!
    Groet, Wilfried, Janneke en kids.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volharend volkje, die Amish. Dat je in zo'n kapitalistisch land een dergelijke levensstijl kunt volhouden. Leuk om te lezen.
    En ja, ik zal komende week de Witness eens gaan huren en bekijken met de kinderen. Beter dan al dat voetbal....
    Hou vol mannen, zowel het fietsen als het bijhouden van de weblog. Want jullie worden door heel veel mensen op de voet gevolgd.
    Groet, Monique-Vera-Thomas

    BeantwoordenVerwijderen