donderdag 24 juni 2010

Rolling through the rolling landscape

De route van 24 juni, Clare, MI - Luther, MI, 115 km

Nadat we bijna een week lang over vlakke wegen door een vlak landschap hebben gereden, was een verandering meer dan welkom. En die kregen we! Vandaag genoten we van een prachtig golvend gebied, met veel bossen, meertjes en kleinschalige boerderijen, wat de Amerikanen een rolling landscape noemen. Het was ideaal om zo te fietsen, het weer was heerlijk, zonnetje, niet te veel wind.

Eerder op onze toch hadden we al bordjes gezien met verwijzingen naar de Amish, een religieuze groep die leven in agrarische gemeenschappen, nog grotendeels zoals men in de eerste helft van de 19e eeuw leefde, zonder veel moderne voorzieningen en met gebruikmaking van traditionele landbouwmethoden en ambachtswerk. De Amish dragen nog de eenvoudige plattelandskledij uit die tijd. Vandaag kwamen we enkelen van het tegen. Eerst verwonderden we ons er over dat iemand een immens veld bewerkte met een ouderwetse eg, getrokken door een kleine tractor. Even later zagen we een bebaarde man die samen met zijn zoontje het gras maaide met een span paarden.

Op de erven van de boerderijen zagen we ook vrouwen die heel ouderwetse kleding droegen. Op een gegeven moment hadden zelfs een fietsende Amish in onze slipstream hangen.

1 opmerking:

  1. Zijn die Amish ook zo spraakzaam en open als die andere Amerikanen die jullie ontmoet hebben? Ze lijken meer in een eigen wereldje te leven...

    BeantwoordenVerwijderen