maandag 21 juni 2010

Fresh Michigan fruit is good for you

De route van 21 juni, Marine City, MI - North Branth, MI, 118 km

Het bevalt ons weer goed in de VS. De wegen (en spoorwegen) lopen even recht als in Canada.

Onze kaart toont een schaakbordpatroon van wegen, die precies noord-zuid en oost-west lopen.

Maar toch is het landschap anders. De inrichting is veel gezelliger, minder grootschalige landbouw en meer huizen en bosjes langs de weg. En dan de mensen, zij zijn open en aardig. Een klein voorbeeld: we zijn net aangekomen op de camping, we hebben de tenten opgezet en een vuurtje aangemaakt.

De overbuurman komt naar ons toe, biedt ons eerst hout aan, dan komen hij en zijn vrouw aanzeulen met drie stoelen (your backs must be hurting …) en vervolgens met een zak kersen uit eigen tuin (fresh Michigan fruit is good for you). Zoiets is ons in Canada nog nooit overkomen. En dan de golfkarretjes. Wanneer de avond inval maakt jan en alleman zich op voor een pantoffelparade van golfkarretjes. Zij toeren dwars over de camping, al dan niet met hond of echtgeno(o)te, links en rechts groetend en een praatje makend, bij ons altijd even informeren waarheen we gaan (IMG 555), waar vandaan.

Ondertussen hebben we iets meer dan een kwart van de afstand afgelegd: tot vandaag reden we precies 2000 kilometer, van de ongeveer 7500.

2 opmerkingen:

  1. Al 2000 km in 20 fietsdagen, dat is toch mooi een gemiddelde van 100 km per dag. Super!!

    Groetjes, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. cdghvbjklm.gtuyok

    ygiunm;,

    iuiomnhjvt

    BeantwoordenVerwijderen