woensdag 11 augustus 2010

Barbershop

De route van 11 augustus, Kettle Fall, WA - Republic, WA, 67 km

Vandaag hebben we geklommen, en hoe! De pas die we over moesten was weliswaar minder hoog dat de Logan pass, die we met de Highway to the Sun overgingen. Toen klommen we tot 2200 meter, nu reikte de Sherman-pass ‘slechts’ tot 1680 meter,

maar het hoogteverschil was wel een stuk groter: toen 800 meter, nu 1300 meter. We begonnen onze tocht nabij Kettle Falls, bij Lake Roosevelt, een stuwmeer aangelegd tijdens de crisis van de jaren ‘30.

Ook tijdens onze klim kwamen we langs allerlei bosbouw- en wegenbouwprojecten die voortkwamen uit de Roosevelts New Deal-politiek, ter bestrijding van de schrikbarende werkloosheid en armoede.

 

De daling voerde ons naar een mijnwerkersplaatsje met de aardige naam Republic. Dit plaatsje is rond het jaar 1900 razendsnel ontstaan als goudzoekerscentrum.

En ook tegenwoordig kan men er nog nuggets – goudklompjes – vinden. We arriveerden vroeg in Republic en zetten de tenten op het terrein waar zo nu en dan de County fair wordt gehouden: op andere dagen een heel ruime en gerieflijke camping.

We hadden tijd te over en Hans en Robert namen de gelegenheid te baat om naar een barber-shop te gaan, om na bijna tien weken eindelijk eens de haren te laten kortwieken.



’s Avonds maakte Han weer een gezellig kampvuur, waarbij dit weblog werd geschreven.

2 opmerkingen:

  1. Ai, toch niet een american-army-look?
    X.Yvonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi,Ridders op het stalen ros,

    goed gepresteerd! Een aanmoediging voor de volgende passen. Mooi dat jullie een bijna drie-eenheid vormen.Daar kom je gemakkelijker verder mee. Volhouden hè. Ik vind dat beeldje (op de foto) heel leuk. Ik houd van beeldjes in stad en land, stap er altijd op af. Dat deden jullie nu ook. Sterkte voor de laatste loodjes en succes. Daaag, een "moederlijke"groet, Ma Bo.

    BeantwoordenVerwijderen