dinsdag 10 augustus 2010

'Dry cappuccino’

De route van 10 augustus: Ione, WA - Kettle Falls, WA, 86 km

Vannacht regende het flink, maar op het moment dat we opstonden werd het weer droog. Wel bleef het tot aan de avond betrokken en fris. Vandaag zijn we echt aan het laatste stuk van onze reis begonnen. We verlieten het langgerekte dal van de Pend Oreille en we begonnen onze dag met een flinke klim in de uitlopers van de Rockies.

Het werd ons duidelijk dat dit gebied wordt gebruikt voor mijnbouw en houtproductie, maar we kwamen ook veel ranches tegen, vaak met loslopend vee. De komende dagen zullen we nog een paar fikse passen over moeten, maar we beginnen ons einddoel, Anacortes, nu wel heel dicht te naderen.

Eerder klaagden we in onze weblog over de kwaliteit van de Amerikaanse koffie. Daar moeten we op terugkomen, althans voor wat betreft Washington en het oosten van Montana. Tot ons grote plezier komen we steeds vaker kleine huisjes langs de weg tegen, die als drive-in cappuccino-bar fungeren en waar men uitstekende espresso en cappuccino verkoopt.



Er wordt hier onderscheid gemaakt tussen een ‘droge’ en een ’natte’ cappuccino. De eerste is alleen met schuim, de tweede met melk, zonder schuim. We sloten de dag af in het citypark van Kettle Falls. Wederom langs een spoorlijn.

1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd mannen, what an achievement!!!!!!!!!!! Groetjes uit de RBS 56

    BeantwoordenVerwijderen