maandag 9 augustus 2010

Josh

De route van 9 augustus, Libby, ID - Ione, WA, 125 km

Vandaag weer een heerlijke dag fietsen door de prachtige Rockies. De route voerde ons over rustige wegen langs meren en door bossen, met een stevig bries in de rug.

’t Was echt weer genieten. We legden een flinke afstand af, alles bij elkaar ongeveer 120 kilometer en daarmee betraden we het grondgebied van de staat Washington. Het gebied waar we doorheen trokken werd in het begin van de negentiende eeuw in kaart gebracht door David Thompson, in opdracht van de Britse overheid. Hij was de eerste blanke die in 1809 dit gebied betrad. Thompson en de overheid hoopten dit bij de Britse kolonie Canada te kunnen voegen. Al snel kwamen ze er achter dat de Amerikanen al een handelspost hadden aan de westkust, en gedesillusioneerd trok Thompson weer naar Canada. Tot onze verbazing kwamen we in dit fantastische deel van Washington helemaal geen toeristen tegen, in tegenstelling tot andere delen van de VS, die we veel minder fraai vonden.

’s Avonds kwamen we aan in het plaatsje Ione. We vonden er een plekje op de RV-site (Recreational vehicle, vooral bedoeld voor campers), gerund door iemand van wie we de naam niet goed verstonden, maar die we maar als ‘Josh’ zullen aanduiden. Josh, net op 9 augustus 52 geworden, had tot zeventien jaar geleden gewerkt als technicus bij Boeing. Toen was hij tot het inzicht gekomen dat hij liever een camping beheerde en hij had deze RV-site overgenomen van de vorige eigenaar. Het moet gezegd: dit was een prachtige plek, aan de rivier Pend Oreille gelegen
en we vonden er een van de mooiste kampeerplaatsen tot nu toe. Ook Josh was danig onder de indruk van de pracht van de locatie en Na aankoop van het terrein was verviel hij tot volslagen lethargie. De camping was dan ook heel erg vervallen. Er stonden nog drie campers – zo te zien fossiele hippies, vaste gasten, die er blijkbaar al jaren bivakkeerden. Het terrein lag vol peuken, de toiletten waren nauwelijks onderhouden. Het gebrek aan toeristische belangstelling zal ook hebben bijgedragen aan de teloorgang van de camping. Voor ons waren de rust, de stilte en het uitzicht echter onvergetelijk. Ook dat was echt genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten