zondag 8 augustus 2010

Drie Vrienden

De route van 8 augustus, Noxon, MT - Round Lake, ID; 97 km

Vanochtend hebben we een alternatieve route genomen die weliswaar bestond uit dirt road (gravel) maar veel rustiger was. Daardoor konden we zien wanneer de staat Montana overging in de staat Idaho omdat de weg toen weer een gewone asfaltweg werd. 



En we kwamen wederom in een nieuwe tijdzone; die van de westkust van Amerika, dat is 9 uur vroeger dan in Nederland. We zijn begonnen in de tijdzone van de Oostkust (6 uur vroeger) en we hebben er nu 3 uur vanaf gefietst!

Het bleef rustig en het was een mooie tocht onder andere langs het Lake Pend Oreille. 



Dit veranderde abrubt toen we op een veel drukkere weg kwamen, de US 95, die we wel moesten nemen omdat er geen alternatieven voorhanden waren. Dit was misschien wel de drukste weg die we gehad hebben en nog wel zonder shoulders, dat was niet leuk. Maar het vooruitzicht op een campground (camping) in de bossen maakte veel goed……

Neen, we zijn niet vakantie- of fietsmoe, integendeel, we maken ons nu al zorgen dat we nog maar 2,5 week te gaan hebben. En we raken ook niet uitgekeken op elkaar. Een enkele keer hebben we wel eens een kleine storing, maar dat praten altijd weer snel goed. Drie vrienden die 90 dagen met elkaar gaan fietsen met al de dingen die erbij komen kijken dat is toch wel heel bijzonder. Dat is ook de kracht van deze fietstocht!

5 opmerkingen:

  1. Respect mannen; Respect !
    Knap dat jullie nog steeds als 'drie vrienden' met elkaar dóórfietsen ... Nu dus in Idaho.
    Overigens : Ik weet niet hoe het met jullie kennis van 'het Frans' staat maar dat "Lake Pend Oreille" betekent dus zoiets als 'het meer van het hangende oor' ... en jawel, de vorm van het meer doet inderdaad aan een flinke oorlel denken !
    Hou vol (nog 2,5 week te gaan; tijd voor een stevige eindspurt ?!). We leven mee.

    Arno (mede namens Johanneke) - Veldhoven

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gelukkig weer bericht van Zatm en Zondag. Idaho is bereikt. Daar ben e weer snel uit .Die weg US 95 , wordt in dat boek van dat echtpaar "Hells Highway"genoemd. Dat vonden jullie ook blijkbaar.Je hebt er nog een tijdje mee te maken, denk ik. Ben benieuwd wat de volgende halte wordt. De foto geeft wel aan , dat het een zwaar stuk was .Die weg 95 is natuurlijk zeer gevaarlijk voor fietsers. Hopelijk ben je er gauw vanaf. Petje af voor jullie ! Je moet nog een heel eind, maar in een mooie omgeving in Washington ? Steeds goede-ontboezemingen in de tekst en veel enthousiasme. Ga zo door. Tot volgende keer Noem dan maar een wat grotere plaatsnaam, zodat we op de kaart kunnen vinden. Onze kaart is natuurlijk heel grof. Wordt het Spokane ? Pa Bo.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste fietshelden,

    Geweldig dat jullie het nog steeds zo naar jullie zin hebben! Helaas nog maar 2,5 week te gaan.... en dan gaat de fiets weer de garage in en zitten jullie weer tussen 4 muren, achter jullie bureau's... te dagdromen over jullie gemaakte fietstocht (maar misschien ook over een nieuwe uitdaging voor over 10, 20 en/of 30 jaar. Al iets op het oog...??!)

    Lieve groet, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben best jaloers op jullie belevenissen!
    Rij voorzichtig en blijf genieten.
    Spokane heeft een eiland in de rivier, waar oude industrie ( en vervuilde bodem) is gesaneerd en een nieuwe bestemming kreeg. Vond ik destijds heel interessant!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. MY OWN PRIVATE IDAHO; kennen jullie die film van Gus van Sant? Ik heb 'm op dvd dus kom gerust een keer kijken. Gaat ook over vrienden.
    Nog veel fiets en vakantie plezier gewenst en sterkte met het doorstaan van eventueel mindere momenten (zoals die highway).
    Voor het zomerweer zoals dat hier nu is hoef je geen heimwee te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen