zaterdag 7 augustus 2010

Chicken-poop-bingo

De route van 7 augustus: Libby, MT - Noxon, MT; 82 km

Vandaag hadden we weer een heerlijke dag. Alles zat mee: de weg, het weer, de omgeving. Dit deel van de Rockies is heel mooi. 

Al vroeg in de dag passeerden we een prachtige waterval in de Kootenai-rivier, in feite een combinatie van verschillende watervalletjes en stroomversnellingen met verschillende rotsformaties.

Het ging allemaal zo lekker dat we al snel besloten vroeg naar een camping te gaan en rond drieën kwamen we terecht op camping Cabinet Gorge aan het Cabinet Gorge stuwmeer. De eigenares van de camping was afwezig ‘Away for business in town’, stond er op een briefje. Wel kwamen we buurman John tegen, die ons wegwijs maakte op de camping. Hij bood bovendien aan ons in zijn auto mee te nemen naar het nabijgelegen plaatsje Noxon, waar een dorpsfeest aan de gang was. En passant liet hij ons de town zien: de brandweer, de ambulance, de school. Dat was het. Op het feest konden we eten en drinken. Inderdaad. We troffen daar de eigenares van de camping in (half) beschonken toestand aan. Het feest heette ‘Pig in the park’. De baten van het feest werden gebruikt voor de instandhouding van het city-park. Deze city-parks spelen een centrale rol in het plaatselijke gemeenschapsleven, en zoals we eerder schreven hebben we er vaak gekampeerd het was dus leuk om eens te zien waar zo’n park nog meer voor wordt gebruikt.

Centraal stond het eten van varkens- en rundvlees, in een kuil gestoofd op houtskool, vandaar ‘Pig in the park’.



Daarnaast was er een loterij, de zogenaamde Chicken-poop-bingo, waarvoor we natuurlijk ook een lootje kochten. Een kip wordt in een hok gezet met op de grond een bingo-bord. Het nummer waarop hij poept is het nummer van de winnaar.

Helaas: geen bingo voor ons. Alles bij elkaar was het een heel gemoedelijk feest. Jong en oud, alle rangen en standen gingen heel amicaal met elkaar om, er was een bandje en er werd veel gedronken. Nadat John ons had teruggebracht hebben we de avond gezellig keuvelend afgesloten bij het inmiddels gebruikelijke kampvuur op de camping.

1 opmerking:

  1. Leuk om zo'n dorpsfeest mee te kunnen meemaken! Ook dat is Amerika...
    Overigens is het eten van varkensvlees in Amerika niet zo algemeen als bij ons, heb ik gezien. Ze eten daar eerder kip of rund. Is dat ook jullie ervaring?

    BeantwoordenVerwijderen