vrijdag 6 augustus 2010

Kootenai forest

De route van 6 augustus, Eureka, MT - Libby, MT, 120 km

Het weer was vandaag wat minder stralend dan gisteren, maar wat hebben we weer genoten van het fietsen. Vannacht hadden we een onweersbui boven Eureka, en ook toen we weg gingen dreigde het te gaan regenen. Geleidelijk werd het weer steeds beter, en rond het middaguur was het zonnig.

Alles bij elkaar reden we vandaag 120 kilometer met veel stijgen (1100m) en dalen (1300m), toch wel pittig, vooral ook omdat er geen voorzieningen onderweg waren. In Eureka vulden we ons noodrantsoenen aan en we namen extra water mee in de waterzak. De route was prachtig. We kwamen terecht op een parallelweg van de officiƫle route. Die leidde ons langs een gigantisch stuwmeer met de tongkronkelende naam Koocanusa, dat gevoed wordt door Kootenai river. De weg voerde zeventig kilometer lang door het Kootenai forest, Grizzly bear habitat, het woongebied der Grizzlyberen.
Onderweg kwamen we achtereenvolgens een tiental auto’s, twee fietsers en een bergleeuw (?) tegen – geen beren. Voor de rest was de weg van ons alleen: links het stuwmeer, rechts rotsen en bossen. Prachtig.

Kort voor het einde van onze dagtocht bereikten we de Libby Dam, die het water in het stuwmeer houdt. Daarna reden we nog een stuk langs een drukkere, maar verder eveneens fraaie weg, naar het stadje Libby.
Daar vonden we een plekje op de plaatselijke campground, onderhouden door de vrijwillige brandweer.

2 opmerkingen:

  1. Na bergen en bossen staat jullie nu weer een ander (droger) landschap te wachten... het blijft een mooie tocht, dat is wel duidelijk!
    Jullie passeren vermoedelijk ook het stadje Troy. Is er enig idee waarom dat zo is genoemd?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook een reactie van ons. De volgende laats is inderdaad zeker Troy , dat zie ik op de kaart. Maar dan ....Geen rechte lijnen meer , maar wat wordt het daarna. Ik denk Clark Fork. Ik ben benieuwd. Het is dus nog heel bergachtig aan de kronkelwegen te zien. Jullie komen nu in Idaho, voor een korte duur. Fijn dat je weer zo`n prachtige route hebt gehad langs dat stuwmeer. Die dam reden jullie in het begin over om aan de westzijde te komen ? Wat gaat het toch lekker en wat hebben jullie er plezier in. En weer sprekende foto`s. Hans moet ook wat meer op de foto. Hij maakt ze blijkbaar bijna altijd.Hopelijk niet te vel verkeer op de komende wegen. Tot volgende keer. In Eindhoven is het kermis tot 9 aug. Dag. Pa Bo

    BeantwoordenVerwijderen