vrijdag 13 augustus 2010

Loup Loup

De route van 13 augustus, Okanogan, WA - Mazana, WA, 90 km

Vandaag was het vrijdag de dertiende. Veel hebben we er niet van gemerkt, behalve misschien een lekke band van Robert

De oorzaak was dat de buitenband, vlak voor onze tocht gekocht, tot op het canvas was versleten. Zo hebben we ondertussen al drie banden moeten vervangen. We zijn hier erg verbaasd over, omdat we Schwalbe Marathons hebben gekocht, banden die door kenners (?) als de beste worden beschouwd.
We begonnen de dag met de beklimming van de Loup-Loup, een niet eens zo hoge pas (1250 meter), maar wel erg zwaar.

Het was een ‘dynamische pas’, soms met een heel geleidelijke stijging, maar op andere punten met een stijging van meer dan tien procent. Bij het begin van de beklimming was het landschap nog heel prairie-achtig,

maar hoger kwamen er steeds meer bomen. De afdaling ging natuurlijk snel en we kwamen terecht in het dal van het riviertje Methow, een lieflijk, groen dal, omgeven door indrukwekkende bergen.

Door dit dal zullen we ons morgen aan onze laatste beklimming wagen, die van de Washington-pas.

’s Avonds raakten we bij een kruidenier in gesprek met Rob. Rob is aannemer, vader van twee kinderen van tien en twaalf jaar.

Vorig jaar heeft hij samen met zijn vrouw en zijn kinderen ook coast-to-coast gefietst, op tandems van Washington DC naar de staat Washington. Hij nodigde ons uit om de tent op zijn erf op te slaan. Hij heeft een terrein van 5 acres, ca. 2 hectare. We mochten zijn douche, keuken, koelkast en wifi-aansluiting gebruiken. Zo kwamen we terecht op een prachtig verstild kampeerplekje, in de bossen, vlak bij de Methow aan de voet van de North-Cascade.

2 opmerkingen:

  1. Hoi fietsmannen, nog even (2 fietsdagen?) en jullie hebben jullie doel bereikt! Een doel dat 2,5 maand geleden nog zo mega ver weg leek, maar nu letterlijk in zich komt. "Waar een wil is, is een weg...." gaat ook hier op!! Geniet van die laatste dagen (en het extra ritje naar Seattle).

    Nog veel fietsplezier, Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vandaag 2 verslagen ontvangen , allebei met een pas-overschrijding. Er worden prestaties geleverd ! Het gaa jullie goed af , je hebt blijkbaar goede benen gekregen door het vele fietsen. Fijn dat Hans ook wat meer op de foto`s staat. Moet jij ook nog naar de barber Han ? Okanogan stond op onze kaart , Mazana niet en dat riviertje Methow ook niet.Is de volgende camping in Rockport ? Zijn jullie Winthrop al voorbij ?Gebruiken jullie weg nr. 20 ? Op onze kaart staat nl. maar een weg naar jullie einddoel. Vandaag dus weer een leuke ontmoeting en een heerlijk camping-plaatsje . Het einddoel nadert met rasse schreden , geniet dus nog maar flink van het fietsen en de mooie omgeving . Het is een genot om jullie te volgen , dat kun je je wel indenken. Jammer als het voorbij is ! Vandaag kwam Miriam thuis van hun fietstocht in Tibet.Door de grote hoogte waren ze soms misselijk , maar het is goed gegaan. Nog 1 pas in het verschiet. Als jullie dit lezen is die al gepasseerd , als het goed is. Tot volgende keer. Pa Bo.

    BeantwoordenVerwijderen